21 March 2011

kalaulah kite mmg kembar..

assalamualaikum.

last saturday, dayah pegi Facon Education Fair dkt Persada, JB dgn nani. eh, x kenal sape nani? hah. amek ni



mse kt edu fair tu.. ramai gak org yg tegur, "awak berdua ni kembar ke?" haha. ktorg geleng je la. agak2 x puas aty lg, dyorg tnye plak "abes tu? adik beradik?"  ktorg sengih2 je la time tu. thne bru ktorg jwb "x la. kwn je..."


tp yg peliknye, akak yg jage booth kolej PTPL siap terkejut yg amat bile ktorg kate ktorg bukan kembar. same sgt ke muke ktrog nih? dulu mse zaman skola mmg lah ade gak yg tegur muke ktorg cam same. tp ktorg wat dek je la. tp bile dah akak PTPL tu smpy terkejut.. dayah pn jd pelik. same sgt ke? bile tgok cermin.. lain jek. haha whatever. nani slalu kate, bile org tu kwn rapat sgt, nti muke bole ade iras2. iyolah tu :)


then after edu fair tu, dayah balik nek bas. spnjang pjalanan tu dayah dok pikir, as if ktorg mmg dilahirkan sebagai kembar... 


♥  siapakah parents kite? ahaha x yah pkir doe. sbb kte mmg bukan kmbar. ini bukan cerita sejuta cinta marshanda okeh. aq bukan chacha dan kau bkn sheila oke.


  msty kte slalu jeles2. haha sbb aq slalu je jeles ngn kau. tp ko x tawu kan? haha dan aq rase.. sgt lah x logik kalo ko x pernah jeles ngn aq. bek mgaku skrg. huhu :)


  mungkin aq jgak akan sukeeee dgn outdoor activities sbb terpengaruh dgn kau. atau mgkin kau akan suke dok uma main msk2 mcm aq jgak? 

jimat duit mak ayah kite x pyh byr bil eletrik teruk sgt. sbb kte x pyh tgok cter melodi, fuhhh, galaksi, hip tv dan sbginye. sbb kte mmg naturally pndai bergosip! haha x pyh la nk tiru gaya awal ashaari kat dlm tv tu :)

kalau lah kite mmg kembar, kite adalah kembar yg sangaaaaaaaat comel. percaya? hhaaha :)

♥  kalau kite mmg kembar, aq yakin kte mmg byk perbezaan. ye la kan.. x smstinya kembar msty same je dri sume aspek. aq x nk la kalau sume bnde same ngn kau. kau rmbut pnjg pn aq nk kena ikot, ko suke kaler pink, aq pn wajib suke kaler pink. haha xde identiti diri lgsg!

dan kalau kite kembar.. aq rse kite xkan jadi best friend mcm ni. haha kalau aq asyik nmpk muke kau je.. kat uma pn muke kau, kat asrama pn muke kau, kat skola pn muke kau... aq akan naik bosan dan maka kompemlah.. kite psgn kembar yg selalu bergaduh. haha dah la slalu jeles2. eh tapi kan.. bukan ke gaduh2 sayang? haha whateva.

ohhh I'm glad we are not twins. haha x prnh pn terlintas kat fikiran dayah kalau ktorg sbnrnye mmg kembar. sbb dayah tawu I'm my parents' daughter. dan nani anak mak ayah dia la. haha ktorg x prnh sign kontrak dgn mane2 syarikat rakaman. sooo ini bukan lakonan oke :) 


dayah bersyukur sgt sbb ktorg kawan. atleast ktorg understand each other. nani ni anak september. pandai simpan rahsia, katenya. haha that's why dayah oke je kalo nk bcerita ape2 kat dye. sbb stakat ni dye x pernah bocorkan rahsia2 tersebut. hopefully smpy bile2 pn dye bole simpan.

kpd nani, aq tawu ko bace. haha thanx beb sbb jdi kwn aq. haha aq ingat lg. kte mmg x rapat kan mse form 1? kdg2 aq siap rase ko mcm x suke jek kat aq time form 1 dulu. haha itu juz prsaan aq je kot. then mase form 2, kite bole jd member pn sbb aq suke dudok sblh kau mse geografi. haha pastu men ltk gam kat tgn, buat srg labah2. haha aq x bole lupe doe. ntah pape je. umo da 14 pn nk men bnde alah tu. comelnyeee :)


form 3, bru la kite btol2 rapat kot. sbb kte dok sblh2 kan. mse siling kls kte roboh, dan kte kena pindah sblh bilik PPSMI pn, aq dok sblh kau. nape ek? ttbe aq tfikir, knape aq x dok sblh faten? pdhal aq lg rapat ngn faten kot. ntah ek. kalo ko ingat lg knpe, sila bgtwu aq oke.


form 4, aq xde la nanges2 sgt mse ko nk g pindah Seseri. ntah. sbb aq x rase nk nanges. myb sbb aq nak save air mata aq utk faten. haha mmg aq nanges teruk pn mse faten pegi. haha x smpy stgh jam dye pegi, aq da call dye. then nanges2 lg. haha tragis ek?


then mase ko msuk balek MK, aq kot yg pling excited. haha siap prepare locker nk sumbat brg2 kau yg melambak tu. then thing went smoothly smpy lah kte abes form 5. haha mse form 5 la aq prsn yg kite mmg sekepala. wlupon dok sblh2 dlm kelas, kat library, kat kantin lg.. aq cam x pernah bosan je. dan rasenya kte cam x pernah gado? except mse prank psl tarikh SPM tu. mmg aq terpkir nk lancarkan perang dingin ngn korg sume. tp aq x bole doe. haha da nk spm kan. x nk la gado2 :)

ok aq da smpy conclusion. haha aq rase wlupon kte best friend, x pernah plak kite lebih2 cam hug2 bile jmpe ke.. hahaha yuckss. aq x nk la hug2 ngn kau. haha xpe la. x yah hug pon. ko tawu aq syg kau kan? haha geli weh wktu aq taip ni. haha :) dah dah. aq tawu ko tgh tacing skrg. haha jgn nanges. nti lappy baru ko rosak. haha :)

thats all
dayah MG  
 
 

No comments:

Post a Comment