24 September 2011

adakah saya suka?

assalamualaikum..

selalu dengar org cakap

"untungla ade orang suke kat kau kan.." *ayat same sekali bukan ditujukan kpd dayah :)

jap. jap. japppp. untung ke kalau ade orang suke kita? i dont think so.

sedikit info dari facebook ilmi-islam.com :


saya seorang wanita. maka sejak masuk UiTM puncak alam ni, selalu sangat tengok orang dok ber-dating sana sini. oh laaa~ kesian tengok kat perempuan-perempuan tersebut. ada tu yang dahulunye baik sangat. tengok muka pun tahu. jenis yang stok alim punye. tapi terjebak dengan couple jugak. siap dok ber-dating 24 jam. x bole nak berenggang langsung. nak kate x pernah ditegur, selalu je. ye la, siapa yang x sayang dengan kawan sendiri? bila nampak kawan sendiri buat something yang salah, kenalah tegur kan?

but that's it. ade satu quote ni.. i got it from Recipe of Women (every friday at palam)

Bijak pandai pernha mengatakan, "jangan dibawa berbincang 3 golongan manusia. Pertama, yang sedang lapar. Kedua, yang sedang sakit. Ketiga, orang yang sedang mabuk bercinta."

KYU? (hindi. in english it means why? hehe) kerana orang yang lapar yg memikirkan perutnya. orang yang sakit sedang menderita menanggung sakitnya dan orang yang sedang mabuk bercinta hanya memikirkan orang yg dicintainya. kalau setakat kawan2 yang tegur, ade diorang kesah? nauzubillah.

bercinta tu x salah kan? itukan fitrah. for sure i have someone that i like too.. but so what? bg dayah, kalau ye pun dayah suke someone. let it be, then. x payah nk confess segala bagai. jumpe that person pun buat cam biasa je la. sebab dayah tau. perasan ni semua x kekal lame. let it be. and for sure one day, then real feeling will come, imsyaAllah.

suke quote dari blog seseorang ni,

"seseorang yang kerap jatuh cinta bererti dia belum lagi mencintai dirnya sendiri."

apehal dayah tulis pasal cinta2 plak kat sini? haha naseb la bhai. maybe it's bcoz i'm in love! yessss. currently im in love wif my Physics textbook author. love you, James S. Walker ♥

2 comments:

  1. kyu??? hahaha,,
    kalau siapa apa pulak ek??/

    ReplyDelete
  2. siapa.. kalo x silap aq la, Kon? ye kot. haha

    aq mmg tgh smgt tgok cter hindi. byk jugak la yg aq tawu :)

    me tumke pyar kertaho - i love u. haha ♥

    ReplyDelete