09 November 2011

Alhamdulillah, thank u JS ♥

Assalamualaikum


last week, dayah ade join satu contest anjuran Jemari Seni (JS) di fesbuk. contest ape? alaaaa contest yg senang2 je. just kena buat ulasan novel, then post dekat ruangan komen fesbuk JS. senang kan? every two weeks akan ada satu novel untuk diulas. dan novel-novel yg pernah tersenarai sebelum ni, semuanya dayah belum pernah baca. sooo camne la nk buat review kan?


nak dijadikan cerita, last week mase dayah gatal2 tangan pegi selongkar fesbuk JS, dayah dapat tawu yang novel ulasan last week ialah Baju Melayu Hijau Serindit ---- Syud! yeayyyyyyy sangat best sebab dayah ada novel tu! beli kat Pesta Buku Selangor, SACC mall mase awal2 masuk puncak alam dulu. iyelah, kite dah jadi org selangor kan. mane bole lepaskan peluang pg pesta buku selangor :)


perabis duit kat pesta buku. hahaha :D

maka.. dengan penuh excited dayah menulis review yang tak boleh lebih 200 patah perkataan tu. beriye gile sampai pegi conteng-conteng kat buku dulu, siap kira bape patah perkataan, bile terlebih... kena alter2 sket. haha lawak. beriye gile sebab nak sangat menang novel free kan. iye la kan, dapat 2 buah novel JS free je. sape taknak? JS best woooooooo :)

nak dijadikan cerita, tinggal bape hari je nak dekat deadline baru la dayah send ulasan tu. konon2 tak nak kasi orang lain amek kesempatan untuk tiru review dayah la. piiirahhhh macam best sgt review aku. hahaha :) tapi kalau tak cuba, camne nak menang kan.

then pagi tadi, dayah dapat message dari kak Lya (eksekutif pemasaran JS) dlm aty pelik gak. ape kes ni. bile masa pulak aku order novel JS? sekali dia bagitau yang dayah menang! yeayy Alhamdulillah. dapat hadiah apa? 1 novel terbaharu JS + 1 novel pilihan pemenang. jenuh jugaklah dayah dok selongkar website JS , nak tengok novel ape best. hajat di hati nak je novel Tentang Dhiya. dayah dah bace byk kali dah novel tu. tp pnjam org pnye laaa. sdri xde novel tu, so teringin la jugak nk ade koleksi sdri. tapi pikir punye pikir.. baik la dayah mintak novel yg x pernah baca. jimat duit tak payah beli. tp ni lagi satu hal. kalau dah semua novel best, novel apa aku nak pilih? saket pale wooooo

last2, dayah telah membuat keputusan (gaya macam buat keputusan nk smbg blaja oversea jaaaa) untuk pilih novel ni
nampak macam comel dan menarik. try bace review orang lain pun, diorang kate bestttt :) maka tak salah kan kalau kita mencuba?




korang nak try? boleh. pegi bukak fesbuk, then search Jemari Seni. seminggu sebelum contest, pihak JS akan bagitawu buku ape yg dipilih supaya kita bole buat ulasan tu awal2.. :) every two weeks akan ada satu novel utk diulas! cuba lah. memang x rugi punye. x payah gune ayat2 bombastik sgt. sbb setelah dayah godeh-godeh semua review org lain yang menang, semuanya gune bahasa santai2 je. :)


thats all. membaca tu kan jambatan ilmu? peace yawww


assalamualaikum

4 comments:

  1. tahniah dayah!! ayat ko mmg POWER sejak dr dulu lg!! heehhehe

    ReplyDelete
  2. thanx fendy! tp ayat aq x se-power ayat kau kan? haha :D tabik la cikgu fendy :)

    ReplyDelete
  3. Wowwwwwwwwww aku tgk gak contest ni. Novel Hijau Serindit ni pun dah ada gak. And antara feveret aku gak. Hehe

    Teringin gak nak masuk contest ni, tp then aku lupa. Hahaha

    Congratulations :>

    ReplyDelete
  4. thank you nadd :D aq mmg excited kalo nk dpt bnde free ni. haha

    ReplyDelete