11 November 2011

bookaholic.

Assalamualaikum

Kahwin Pada Usia Muda : Bahagia atau Derita? -Fuad Hj. Sam

berjuta-juta lemon ucapan terima kasih saya tujukan kepada Farah Nabiha binti Fuad kerana dengan penuh beriye membantu saya menjayakan misi mendapatkan buku ini. (skema benau apehal?)

Farah ni schoolmate dayah mase skola menengah...
penulis buku ni, Fuad Hj. Sam tu ayah Farah je :D
and this book.. freshly from their house!
haha Dayah g amek tadi.
and suprisingly, it's free :D
ayah Farah kasi free je kat dayah. bangge seh.
thanks a lot Uncle Fuad!

this is not a novel okay. ini buku motivasi islamik.
dan buku ni actually bukanlah beriye menggalakkan kite kahwin awal.
(walaupun tajuknya Kahwin pada usia muda)
just a motivation. kire macam persediaan kot2 TERkawen awal kan?
dalam buku ni siap ada tazkirah rumah tangga, ragam alam perkahwinan dan sisipan doa kebahgiaan!
wewiiit. beriye kan aku bace buku pasal kahwin2 ni?
chill la. ini ilmu.. x payah nak pikir lain.

hemm semester break dah tinggal 1 minggu je lagi. dan dalam sebulan dah cuti ni je.. ada lah dalam 4,5 novel yang dayah berjaya khatamkan! nak bace byk sgt novel pn boring gak. kalau seminggu satu novel, kire okey la. xde lah rase nk termuntah sangat kan?

hemm dayah rase, cuti kali ni hidup dayah dipenuhi dengan buku-buku. mane taknye.. last two weeks pegi karnival mini karangkraf, BELI BUKU. then masuk contest PTS and Jemari Seni, ada rezeki MENANG BUKU. and now.. usha-usha sikit, dah DAPAT BUKU FREE directly dari rumah penulis! wewiit :D

untunglaaaa, Alhamdulillah. dan sekarang ni, banyak buku yg tgh beratur, menunggu giliran untuk dibaca! sighhhh. macam la dayah rajin sangat nak bace buku hari-hari... dulu mase awal2 cuti bole la. tp kalau ary2 mengadap buku, bosan! ni dah hujung2 cuti ni. sehari 5,6 muka surat.. kire satisfied la kan? haha :D

hasil shopping at Karnival Mini Karangkraf, JB :D   buku ustaz azhar + buku sirah tu belum habis bace lagi..

kolesi sendiri tambah dengan novel yang orang bagi, minus novel yang orang lain pinjam! dah beratus jugak kot habis beli buku :D

ok cukup cerita pasal buku-buku fiksyen. next week, ade ujian MUET. soooo start belek buku MUET okay? dan another week, new semester will begin! kenalah belek texbook and reference books pulak. :D

rndu dekat James S. Walker

p/s : dayah bukanlah bookahilic sangat. just suuuuukeeee bace buku :D

No comments:

Post a Comment