30 March 2012

demam gemersik kalbu . winkwink :D

assalamualaikum!


yeaaaaa freedom! dah seminggu tinggalkan palam, means dah seminggu la duduk-terperap-sambil-membina-lemak kat rumah ni. hewhewhew.


TV? siyes rase mcm dah kurang perasaan pada tv. dulu dayah seorang yang saaaaaaaaaaaaangat suke tgok tv! asal balik rumah je tgok tv. smpy kalo xde cter best pun, layan je la ape yg ada. hahaha. but now? setelah 3 bulan berturut-turut dok kat palam. cuti panjang pun x berapa reti nak balik rumah... saya hilang perasaan pada tv. maaf, tv. "kita clash!" haha lgpun xde cter best sgt kot? dulu Vanilla Coklat yg org kate 'gile best!' tu pn dayah sekadar copy dari kwn2 yg rajin download. missed nk tgok VC? ade aku kesah. hahaha sbb rase cter tu biase je la. klise la. mak bapak jodohkan pastu bahagia. the end. hewhewhew




semalam teringat kat drama Gemersik Kalbu. ade Aqasha! dulu da pernah bace novel dye zaman sekolah.. besttt smpy bace ulang2 kot. ni dah ade drama kan. rasa mcm nk tgok, sebab mesti best jugak. dayah try la usha kat tonton.com.my , sekali dah kena bayar daaaa. ade ke patot, cter best macam tu bole masuk dalam premium list. tak kuase arr nk byr just sbb nk tgok cter tu sekali je. maka, alternatif lain dicari. (gigih bukan? hewhew.)


try la pulak usya kat uTube. ngekk je. kalo ade pun dah kena removed by Grand Brilliance.kedek arrr. nak tgok muke Cikgu Wan Ariffin pun xley. sobsobssss -.-' (motif menggedik?)  maka, alternatif ape je yang tinggal? (masih gigih. haha). kenalah download dekat HotFile. hemmm naseb bek internet kat rumah bole tahan arr laju kan. ade 24 episod wehhhhhhh! untuk non-premium user, hotfile cube benarkan download satu file shj dlm mase 1 jam... itu sangat kejam. dah la x bole nk download parellel file. dah tu? 24 episod means 24 hours to download! harharhar. malangnye, satu episod GK x smpy 1 jam pun.. purata 39 minit je :D


skrg dah banyak jugak dayah download hasil kegigihan diri. yeahh maka GK ni haruslah ditonton banyak2 kali sebab penat kan tggu. hahaha. lgpun, GK sangat best! bace novel pun dah boleh jatuh cinta kat Wan Ariffin, pastu kat Sufian pulak~ hewhewhew. malangnya, dyorg cume jatuh cinta kat Raihanna je. haishhh. melepas suda. winkwink -.-'


ehem. tu baru bahana bace novel. time bace novel tu, dayah bayangkan pelakon mane ek? ntah la. dah lupe sbb dah lame kot bace. tp everytime bace novel, haruslah mbygkan seseorang pelakon yg sesuai supaya dpt bace dgn lbey 'feeeeeeeeeel'. haha yang penting sama sekali dayah x tbyg Aqasha nk pegang watak Sufian. sbb Aqasha x femes sgt kot? utk Wan Ariffin lg la x tbyg Fazreen Rafi! sbb Wan Ariffin seems like name org dulu2. (maaf kalo yg bace ni ade nama Wan Arifin) so dayah bygkan seseorang yg mungkin muke dye lbey matang? Fazreen muke ensem sgt. hahahaha


ok ini dia Wan Arifin. hahhaa


and rite now baru tgok smpy episod 5. awal lg dah tersuke buat kali kedua kat cikgu wan arifin.. haha tp cgu wan hidup smpy episod 4 je... alololololo setelah tgok video2 pendek GK kat uTube maka lepas ni haruslah jatuh suke utk yg sekian kalinya pada Sufian pulak. hahaha tak sabar nk tgok next episod. hemmm need time to download fr sure.


and yeahhh bahana Gemersik Kalbu, dayah dah tukar lagu kat blog ni jadi lagu Obsesiku-Aqasha. weehoo! 


"Inginku Gigit-Gigit Cuping Telinga Kecilmu
Luahkan Perasaanku
Membisikan Aku Cinta Kamu
Asmara Disetiap Pagi HariMu
Dengan Harapan Agar Kau Tahu
Semoga Kau Tahu
Ku GilakanMu"

fine. bakal suami saya, haruslah tahu nyanyi lagu ni~ hahahaha :D *dah mule merepek dah. haha kbai. assalamualaikum

p/s: citer Cinta Buat Emelda yg ade kat Slot Akasia TV3 skrg pn best! adaptasi Kasih antara Kita. tu pn dayah da pena bace dulu. huhuhu :D

2 comments:

  1. Wow gemersik kalbu. Aku tk layan. tapi time gemilang drama ni kat tv, hosmet aku rajin buffer. Layan kejap-kejap je lah. hee best jugak!

    Anyway, aku terkejut bkk blog kau and lagu ni keluar. Hahahaha

    ReplyDelete
  2. kan? aq pn tekejut cmne laa bole tpkir nk psg lagu ni kat blog. hahah :D

    ReplyDelete